Tuesday, January 20, 2015

Min første bogtur med Kipapi

Som jeg nævnte i sidste blogindlæg. (Som er fra november måned af) Var jeg på daværende tid på bogtur til Njombe - Songea - Tunduru. Nok den flotteste del af Tanzania, som jeg rammer på mine bogture.
Turen gik rigtig godt og vi fik solgt masserer af bøger og bibler. Turen fra Songea til Tunduru og tilbage igen af samme vej, er en tur på 520 km uden deciderede kunder, hvilket vil sige den del af turen udelukkende var det vi kalder en missionstur.

Den røde linje er vejen vi kørte frem og tilbage.


Turen til Tunduru


På turen på vej til Tunduru er der ikke meget menneskeligt liv at se. Vejen består af 60 km' asfalt og derefter 200 km jordvej. Store dele af denne vej køre man på en midlertidig vej, fordi den rigtige vej er ved at blive lagt om til asfaltvej, hvilket i sig selv er godt nok, men faktum er at hvis man laver en rigtig fin vej af jord, der er fin lige, også ikke putter asfalt på inden regnen kommer, ja så har du et mudderhul at køre i, plus du skal til at lave dit arbejde om igen efter regntiden. Sådan er det desværre mange steder i Tanzania, hvilket giver megen dobbelt arbejde. Eller trippelt hvis der går et år mere med samme fejl. Men regnen var heldigvis ikke begyndt på daværende tidspunkt. 

Jordvej de næste 200 km here we come


Men hvis man ser bort fra vejbyggeriet så er det en tur, der er hver at tage, bare for turens skyld. For det første så er det feeee at køre på jordvej, når man rent faktisk har det rigtige udstyr, hvilket vil sige en Land Cruiser, den triller bare stille og roligt derudaf :) Desuden går vejen tværs igennem et kæmpe uberørt skovområde som er helt unikt.

Udsigten fra vejen til Tunduru, som mere eller mindre følger toppen af en "bjergkæde". Smukt, tænk dette på godt 150 km

 En af de få små landsbyer på vejen

På vejen dertil stoppede vi kun ved en kæmpe compound  midt i ingenting, hvor der ligger en primary school, secondary school, sygeplejeske skole, kirke og bibelskole. Vi fik fat i nummeret på ham der stod for deres bogbutik til bibelskolen, så vi kunne mødes når vi kom forbi igen på vejen tilbage.
Da vi langt om længe ramte Tunduru brugte vi så yderligere to timer på at finde et gæstehus, hvor vi kunne sove, og hvor bilen også kunne stå sikkert. Det tog så lang tid fordi, at Tunduru er en by besøgt af mange rige, der er interesseret i Gems (Ædelsten) af forskellige slags. Da disse kan findes i undergrunden af Tunduru.
Dagen efter besøgte vi alle kirkerne i området, og fik deres oplysninger, så vi til en anden gang, vil kunne tage turen dertil, hvor folk allerede vidste vi kom og derfor vil have gemt penge til at købe bøger for.  Og derved også gøre navnet "Soma Biblia" kendt i et nyt område. Turen gik næste morgen tilbage til Songea, kun med et stop ved Bibelskolen undervejs. Vi solgte for 800 tusinde shillings kun i bøger, ingen bibler der, hvilket var helt fantastisk, at møde mennesker som var helt klar over, hvor vigtig det er at have bøger der hjælper med at forstå biblen eller hjælper med en bestemt udfordring i livet som kristen.

Alle de bøger vi solgte til en værdi af 800 tusinde










 Guds smukke natur



Vi fandt denne mindesten på vejen, et sted hvor der er mange sving, til minde for alle de mennesker der omkom her, da to busser begge kom i det samme sving. Mange Muslimer og Kristne døde her, sagde Kipapi.

 Kipapi igang med at sælge bøger i Njombe by

Solnedgang set fra Njombe


SYG :(


På tilbagevejen til Iringa den tredjesidste dag, fik jeg desværre problemer med maven og var nødt til at tage hjem næste morgen, før tid, da en dag i varmen uden mulighed for at indtage og holde på nogen form for væske, giver en forfærdelig hovedpinde i de efterfølgende dage. Men dette er også min første og indtil videre eneste gang jeg har haft problemer med maven hernede.


Til min store held, så blev jeg taget godt af da jeg kom tilbage til Iringa, venner er fantastiske.

No comments:

Post a Comment