Friday, January 23, 2015

Min forlængede juleferie del 1 - Missionærkonference, Safari og Barnedåb

Besøg af Kristine Bodilsen 

Min juleferie begyndte allerede d. 10 december, i hvert fald fra Soma Biblia, og jobbet som bogvolentør. Den 10 kom Kristine Bodilsen til byen, og når man får så fint besøg fra Danmark, så må man heller også søge for at hun føler sig velkommen. Derfor havde Charlotte og jeg lavet et fint program for Kristine så hun kunne se og opleve de vigtigste ting der er beliggende i Iringa, så som Bibelskolen, sprogskolen, Soma Biblia og bare byen og livet der. Vi var blandt andet også ude og spise ugali, som hun klarede rigtig godt set i betragtning af det var hendes første gang.

De varme egne

To dage efter d. 12 gik turen så til de varme, uudholdeligt varme, egne. Nærmere Bagamoyo nord for Der er Salaam, hvor vi skulle have missionærkonference sammen med alle de DLM udsende missionære. Konferencen skulle holdes der på Bomani, som er et afslappende sted, der ligger helt ud til vandet, et rigtig afslappende sted, helt idylliske midt i den virkelige verden. Hvis ikke det var fordi det kostede en gennemblødt t - shirt hver gang man skulle gå de små 50 skridt fra standen til opholdsstedet, pga. varmen, ville det have været helt perfekt.
På konferencen skulle Charlotte, Daniel Munk, søn af taleren, på konferencen Ulrich Munk, Daniel er samme alder som Charlotte og jeg, stå for børneprogrammet. Programmet indeholdete lidt af hvert bibeltimere, skuespil, lære lokal dans, spil, lej, konfektbagning, kagehusbygning og selvfølgelig til sidst men ikke mindst badning.
Det tog selvfølge ikke ret langt tid før jeg var bedste venner med både store som små. Specielt Neema, datter af Simon og Inge-Marie, fik hurtig et godt øje for mig. ;-) Det der med små børn er noget der kommer lidt af sig selv, når man selv har fem søskende,  som man elsker virkelig højt og elsker at bruge tid med. Dog fik jeg en lang næse senere, da Benny pludselig blev Neemas nye yngling. Alt i alt var konferencen en go oplevelse for alle lige fra børn til forældre. Efter hvad jeg hørte var bibeltimer og især bedemøderrne for de HELT voksne rigtig gode.
Min egen store succes indtrådt da vi unge lykkedes med at klatre op i et baobab træ.

Derefter gik turen ellers til Dar d. 17, for at være der et par dage, også tilbage, hjem til Iringa.

Safaritur til Ruaha Nationalpark 

Den 20 om morgenen gik turen så ellers til Ruaha Nationalpark sammen med Robert og familie og Daniel og hans forældre.
Dette var min allerførste safaritur overhovedet, og jeg fik for første gang lov at se vilde impalaer , kuduer, elefanter, giraffer og krokodiller, på nær hold. Simba gad ikke vise sig. Fantastisk hyggelig tur, med alt hvad den nu indeholde.
Lille note: En elefant er et fantastisk dyr.

Barnedåb

Dagen efter, d. 21 tog vi i en lokal kirke derude, hvor vi overværede dåben af hele 7 mennesker, et barn og 6 unge. Bagefter var vi inviteret med til festen hos en tidligere evangelist, Stefano, som har arbejdet en del sammen med Carsten Rahbek, den tidligere muva missionær, før Benny. Stefanos barn blev nemlig dømt, og da Robert også har arbejdet lidt sammen med Stefano tidligere, blev vi inviteret med. Jeg havde en dejlig dag, og faldt også i snak med nogle af de andre evangelister og præstestuderende der var med der. Dette kunne kun lade sig gøre, da mit swahili er ved at blive så godt så jeg kan begå mig på flere områder end bare mad, bibler, pikipiki ture og at hilse. Så det må i meget gerne takke for, og tak for forbønnen på dette område.
En af dem der var med nævnte på et tidspunkt at han var rigtig glad for at se Roberts børn løbe rundt og leje som børn nu engang gør, på præcis samme måde som hans børn løber rundt og lejer derhjemme. Og som han så sagde bagefter "Wanatufautiana ni rangi tu." Deres forskel er kun farven.

Det kan godt være man bliver meget anderledes som voksne om man er vokset op i Danmark eller Tanzania, men som børn starter vi alle det samme sted, inden kulturen bider for godt fast under vores hud.

Billeder kommer lidt senere, når jeg kommer hjem fra nuværende bogtur.

Bedemmer 

At min nuværende tur må gå godt. Specielt at regnen ikke må forhindre os i at sælge den en bog til den der lige står og mangler den i sit liv.
Min søster Anettes tur herned i vinterferien for at besøge mig og se en brøkdel af Tanzania. At Gud må passe på hende på rejsen og at hun må få en go oplevelse og vi må få nogle hyggelige stunder sammen hernede.


No comments:

Post a Comment